Autentificare
Abonare newsletter
Vezi cosul de cumparaturi
 
 

Swarovski, un brand de exceptie

17877564682c329ff59e6a79418ac079.jpg

 

Inovatorii sunt mereu cu un pas inaintea timpului lor creand imposibilul. Povestea Swarovski a inceput în 1892 cand
Daniel Swarovski a inventat masina de taiat si slefuit, care avea sa schimbe pentru totdeauna industria cristalelor.
In 1895 si creaza propria companie care din 1913 incepe productia in masa a cristalelor.

 

 

Care este insa diferenta intre cristalele Swarovski si bijuteriile de sticla?

Continutul de plumb este in general cel care determina aceasta clasificare.

Sticla este forma neprelucrata a cristalului.  Cand i se adauga plumbul, aceasta se transforma in cristal. Cu cat este adaugat mai mult plumb cu atat cristalul devine mai greu. Sticla nu contine deloc sau doar foarte putin plumb, de aceea este mai usoara decat cristalul, iar cristalul Swarovski are o concentratie mare de plumb, fiind cel mai greu cristal din cristalele facute din sticla.

Calitatea cristalului depinde de cantitatea de plumb continuta. Cu cat contine mai mult plumb cu atat creste calitatea acestuia. In industria bijuteriilor din Europa sticla cu peste 10% continut de plumb este considerata cristal. Cu toate astea, cristalele Swarovski au standarde mult mai inalte si contin cel putin 30% plumb, motiv pentru care sunt cunoscute ca fiind cele mai bune cristale din lume

O alta diferenta este ca acestea stralucesc si reflecta lumina mai puternic.
Plumbul este cel care face cristalul stralucitor si tot el il face sa reflecte lumina. Cu cat continutul de plumb este mai mare, cu atat reflecta mai tare culorile si lumina.
De asemenea, spre deosebire de cristalele de sticla, cristalele Swarovski au dimensiuni si forme unitare, fiind taiate de masini sofisticate al caror proces de taiere este similar cu cel al diamantelor asigurandu-se ca nu apar bule sau zgarieturi in interiorul cristalului.

 

Cristalele Swarovski au avut succes de la bun început, transformând lumea modei si a frumusetii într-un univers de o stralucire seducatoare.
De atunci si pana în prezent, brandul Swarovski s-a bazat mereu pe inovatie, originalitate si calitate, iar povestea nu se sfarseste aici, ci se scrie în fiecare cristal.

| | | | |