Autentificare
Abonare newsletter
Vezi cosul de cumparaturi
 
 

Perlele

perlute.jpgPerlele au fost pretuite si colectionate de mai mult de 4000 de ani, fiind considerate cele mai vechi si valoroase bijuterii in mai multe culturi de-a lungul istoriei.

Anticii credeau ca perlele sunt un simbol al Lunii si ca aveau puteri magice. In China erau considerate cadouri regale. In India, textele hinduse faceau referiri la perle mentionand ca zeul Krishna descoperise prima perla. La Roma acestea erau considerate simbolul bogatiei si al statutului social(in limba latina cuvantul echivalent pentru perla inseamna "unic", atestand faptul ca doua perle nu pot fi identice).

In istoria moderna, nativii americani pretuiau perlele descoperite in lacuri si rauri. Colonistii spanioli, francezi si englezi au descoperit ca triburile indiene foloseau perlele pentru bijuterii si troc. Odata ce au descoperit volumul mare de perle din raurile americane acestea au devenit principalul produs trimis de colonii in Europa.

In prezent exista mau multe tipuri de perle, dintre care cele mai valoroase sunt: perlele naturale, perlele de cultura si perlele swarovski.

Perlele naturale
Perlele iau nastere in corpul unor scoici, melci, nautili ca rezultat al patrunderii unei substante straine in interiorul acestora, cum ar fi un parazit sau un fir de nisip.

Cand intra un fir de nisip in scoica, celulele de sidef incep sa lucreze si astupa grauntele de nisip cu multe straturi de sidef pentru a proteja corpul stridiei, acest proces durand intre 10 si 20 de ani. Ca rezultat, se formeaza o frumoasa perla.

Majoritatea scoicilor care fac perle sunt cele marine, dar exista si perle de apa dulce, produse de scoici care traiesc in Europa de Nord, Siberia, America de Nord, China sau Japonia.

Culoarea perlelor naturale variaza foarte mult, in functie de specia care a produs perla, dar si de conditiile in care a trait scoica (compozitia apei, curenti maritimi, hrana). Astfel culoarea poate varia de la alb, galben, roz, bleu sau verde pana la brun si gri inchis.

Perlele de cultura
Diferenta dintre perlele naturale si cele de cultura este ca primele se formeaza din intamplare, iar celelalte cu ajutorul omului.

Perlele de cultura au aparut in Japonia, unde Mikimoto, denumit si “regele perlelor”, a descoperit secretul perlelor perfect sferice: introducerea unei bucati de tesut in membrana epiteliala a scoicii, impreuna cu un nucleu de cochilie sau de metal, in corpul molustei. Stratul interior de sidef va secreta un alt fel de sidef (nacru), mai deosebit, pentru a imbraca intreg corpul strain, dand nastere perlei.

Perlele de cultura pot fi de apa dulce, apa sarata - Akoya si  South Sea. Fiecare tip de perla este produs de specii diferite de scoici ce traiesc in anumite regiuni ale lumii, in conditii climatice specifice.

In prezent, marea majoritate a perlelor disponibile sunt "de cultură".


domnisoara_onoare.jpg

Perlele Svarovski
Perlele de cristal Swarovski sunt imitatii perfecte ale perlelor naturale. Fiecare perla Swarovski incepe cu o sfera de cristal care da perlei greutatea ideala. Apoi fiecare perla este acoperita uniform cu un fir iridescent oferindu-le o luminozitate si un luciu similar perlelor naturale.


Perlele Swarovski sunt placute la atingere si ca si perlele naturale preiau temperatura corpului.


Avantajul perlelor Swarovski fata de perlele naturale nu consta doar in pret. Aceste perle sunt rezistente la zgarieturi, la parfum, transpiratie si razele UV. De asemenea pot fi spalate si uscate.


Veti observa in catalogul nostru de produse ca multe din bijuterii – coliere, cercei si

bratari, sunt create cu perle Swarovski. Sunt adorabile in special in colectiile pentru mirese pentru culorile lor vibrante, consistenta si luminozitate. Sunt potrivite atat pentru rochia de mireasa cat si pentru tinutele domnisoarelor de onoare.

 

| | | | |